Všetci hubári nedočkavo vyzerajú vhodné počasie, aby sa vydali konečne do lesov po najkrajšie hubárske úlovky. Hneď za čerstva môžete z mnohých jarných druhov hríbov pripraviť chutný a výdatný pokrm, ktorý vám padne vhod po celodennom chodení po horách.
Potrebujeme:
májovky alebo iné huby podľa sezóny
cibuľu
prerastenú údenú slaninu
smotanu na varenie
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Slaninu nakrájame na kocky a vytopíme na panvici. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a opražíme do zlata. Pridáme na plátky nakrájané huby, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nestratí voda. Zalejeme smotanou, privedieme do varu, potom hneď odstavíme. Môžeme podávať s chlebom alebo cestovinami.
Náš tip:
V máji a júni sa postupne objavujú druhy hríbov obľúbené medzi širokou hubárskou verejnosťou – hríby, kozáky, kuriatka, plávky, suchohríby a mnoho ďalších, ktoré môžeme v tomto rýchlom recepte použiť. Vynikajúcou prílohou sú aj tradičné domáce halušky pripravené z múky, vajca a vody.
Zdroj foto: Shutterstock, Pixabay