Koľkými spôsobmi možno pripravovať zeleninu? Počas sezóny sa na tanieri môže objaviť po každý raz inak. Čo takto tento raz vyskúšať cuketu v chutnej zeleninovej polievke? Ideálny spôsob ako spotrebovať posledné jesenné kúsky bez toho, aby nariekali stravníci, ktorí ju nemajú v obľube.
Potrebujeme:
4 mrkvy
1 kaleráb
1 cukinu
Petržlenovú vňať
1 ČL soli
1 PL masla
Postup:
Všetku zeleninu dôkladne umyjeme a nahrubo nastrúhame. Na masle dusíme najprv mrkvu, po niekoľkých minútach pridáme cibuľku. Potom pridáme aj kaleráb a podlejeme vodou. Zmes dusíme približne desať minút, následnej dolejeme vodou podľa potreby, osolíme, pridáme vňať a nastrúhanú cukinu.
Náš tip:
Ak máte radšej krémovejšie polievky, môžete ju pred podávaním rozmixovať. Hustejšiu polievku dosiahnete pridaním postrúhaného zemiaku alebo ovsených vločiek. Chuť polievky zjemníte aj pridaním mlieka alebo smotany.
Zdroj foto: shutterstock