Zemiakový šalát s reďkovkou

Zemiakový šalát s reďkovkou
ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S REĎKOVKOU: Recept na dobrú chuť!
(Zdroj: Shutterstock)

Jar patrí čerstvej zelenine, ktorú možno pripraviť na nespočetné množstvo chutných spôsobov. Tentoraz môžete na večeru vyskúšať jednoduchý, zdravý a sýty recept pripravený z obľúbených zemiakov a chrumkavej reďkovky. Ideálne na dni, keď sa vám nechce dlho stáť pri sporáku.

Potrebujeme:
10 ks menších zemiakov
4 vajcia
1 zväzok reďkovky
100 g gréckeho jogurtu
2 PL extra panenského olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 KL horčice
1 PL čerstvého kôpru
podľa chuti soľ, mleté čierne korenie


Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke spolu s vajcami. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Zemiaky necháme vychladnúť a vajcia okamžite ochladíme v studenej vode a olúpeme.


Medzitým si očistíme a nakrájame reďkovky a z jogurtu, oleja, citrónovej šťavy, horčice, nasekaného kôpru, soli a korenia vymiešame dresing. Vychladnuté zemiaky očistíme, nakrájame na kocky premiešame s reďkovkami, dresingom a podávame s nakrájaným vajíčkom na tvrdo.


Náš tip:
Šalát možno doplniť ingredienciami podľa fantázie. Pre viac bielkovín môžete pridať pokrájanú mozzarellu. Okrem tradičnej červenej reďkovky môžete skúsiť aj bielu alebo čiernu reďkovku, recept bude vynikajúci, aj keď ho doplníte o listovú zeleninu alebo mrkvu.


Zdroj foto: Shutterstock

Recepty

Socialne siete