Hustá hubová polievka

Hustá hubová polievka
Recept na dobrú chuť!
(Zdroj: shutterstock)

Už ste sa stihli vybrať na huby? Nie je nič chutnejšie ako čerstvá, hustá hubová polievka pripravená z vlastnoručne nazbieraných hríbov. Ak ste však doteraz nemali možnosť vybehnúť s košíkom do lesa, pripraviť ju môžete aj z tradičných šampiónov. Ocenia ju nielen hubári!

Potrebujeme:

400 g šampiňónov alebo lesných húb

500 g zemiakov

1,5 l zeleninového vývaru

250 ml smotany na varenie

10 g hladkej múky

1 PL oleja

4 bobkové listy

5 guličiek nového korenia

3 strúčiky cesnaku

1 ČL mletej rasce

3-4 PL jablčného octu

mleté čierne korenie

Postup:

Na oleji orestujeme huby nakrájané na plátky do zlatista. Pridáme k nim mletú rascu, zemiaky nakrájané na kocky a všetko spolu premiešame. Prilejeme vývar, pridáme bobkové listy, nové korenie a polievku varíme do zmäknutia zemiakov. Do polievky ďalej pomaly prilejeme smotanu premiešanú s múkou a dochutíme ju pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Polievku necháme krátko zovrieť, a po odstavení ju dochutíme octom podľa chuti.

Náš tip:

Do základného receptu na hustú hubovú polievku na kyslo môžete používať čerstvé i sušené hríby, ktoré ste vopred namočili. Takto si polievku vychutnáte počas celého roka. Vhodné sú však aj šampiňóny či hliva ustricová.


Zdroj foto: shutterstock

Recepty

Socialne siete