Dostali ste chuť na chutný, chrumkavý kapustový šalát? Nie je nič jednoduchšie ako si pripraviť túto dobrotu. Svieži šalát dodá vášmu telu mnoho potrebných vitamínov, a bude nielen super prílohou k ďalším pokrmom, jesť ho môžete aj samostatne.
Potrebujeme:
200 g hlávkovej kapusty
100 g mrkvy
soľ
mleté čierne korenie
vodu
cukor
ocot
kôpor
Postup:
Hlávkovú kapustu umyjeme a pokrájame na tenké rezance. Mrkvu umyjeme, očistíme a na jemnom strúhadle postrúhame. Z vody, soli, cukru a octu pripravíme nálev. Zeleninu dáme do väčšej nádoby a zalejeme nálevom. Šalát necháme dobre odstáť. Podávať ho môžeme už po hodine, všetky chute sa správne spoja ak ho necháme v chlade do nasledujúceho dňa. Pred podávaním ho môžeme posypať posekaným kôprom.
Náš tip:
Kapustový šalát je jednoduchým a zdravým jesenným jedlom. Podávajte ho samostatne alebo ako prílohu k mäsu. Jeho chuť môžete zvýrazniť pridaním bobkového listu alebo cesnaku.
Zdroj foto: shutterstock