Máte radi kuracie mäso? Menej tradičným spôsobom prípravy, ktorý sa však mimoriadne hodí počas jesenných dní, je kombinácia mäsa s ovocím, napríklad slivkami či jablkami. V tomto recepte ich môžete jednoducho a bez veľkej námahy dokonalo skombinovať.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
1 papriku
2 paradajky
paradajky
2 jablká
3 PL paradajkového pretlaku
200 ml zeleninového vývaru
200 ml červeného vína
100 g sušených sliviek
Hladkú múku
olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme očistenú papriku nakrájanú na rezance a paradajkový pretlak. Podlejeme vývarom a vínom. Prikryjeme a dusíme takmer domäkka.
Jablká ošúpeme, nakrájame a spolu s paradajkami a so slivkami pridáme k mäsu. Necháme približne päť minút podusiť, aby zelenina i ovocie dostatočne zmäkli. Podávajte napríklad s ryžou.
Náš tip:
Okrem kuracích pŕs môžeme použiť aj kuracie stehná, prípadne iné hydinové mäso. Recept možno pripraviť aj v rúre. Sladšiu šťavu získame pridaním bobuľového ovocia alebo ananásu.
Zdroj foto: shutterstock