Kuracie mäso so slivkami

Kuracie mäso so slivkami
Recept na dobrú chuť!
(Zdroj: shutterstock)

Máte radi kuracie mäso? Menej tradičným spôsobom prípravy, ktorý sa však mimoriadne hodí počas jesenných dní, je kombinácia mäsa s ovocím, napríklad slivkami či jablkami. V tomto recepte ich môžete jednoducho a bez veľkej námahy dokonalo skombinovať.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 papriku

2 paradajky

paradajky

2 jablká

3 PL paradajkového pretlaku

200 ml zeleninového vývaru

200 ml červeného vína

100 g sušených sliviek

Hladkú múku

olej

mleté čierne korenie

soľ

Postup:

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme očistenú papriku nakrájanú na rezance a paradajkový pretlak. Podlejeme vývarom a vínom. Prikryjeme a dusíme takmer domäkka.

Jablká ošúpeme, nakrájame a spolu s paradajkami a so slivkami pridáme k mäsu. Necháme približne päť minút podusiť, aby zelenina i ovocie dostatočne zmäkli. Podávajte napríklad s ryžou.

Náš tip:

Okrem kuracích pŕs môžeme použiť aj kuracie stehná, prípadne iné hydinové mäso. Recept možno pripraviť aj v rúre. Sladšiu šťavu získame pridaním bobuľového ovocia alebo ananásu.


Zdroj foto: shutterstock

Recepty

Socialne siete