Aj v lete si môžete pochutnať na sviežej zeleninovej polievke. Pór je ideálnym kandidátom, ak potrebujete mať navarené v doslova v priebehu niekoľkých minút. S pecňom voňavého čerstvého chlebíku už nemusíte nič viac vymýšľať.
Potrebujeme:
1 pór
2 zemiaky
1 strúčik cesnaku
1 - 2 PL masla
soľ
korenie čierne
podľa chuti solčanka alebo vegeta
Postup:
Z póru odstránime zelené tuhé listy. Bielu a bledozelenú časť pokrájame na tenké kolieska. Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kocky. Olúpeme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Čím menšie kúsky, tým rýchlejšie bude polievka hotová.
Do hrnca dáme roztopiť maslo, pridáme pór a zemiakové kocky. Chvíľu osmažíme, pridáme na záver cesnak. Po chvíli zalejeme všetko vodou, pridáme soľ a varíme, až sú zemiaky mäkké.
Na záver ochutíme čerstvo pomletým korením, dosolíme, prípadne dochutíme sušenou zeleninou.
Náš tip:
Pórovú polievku môžeme zjemniť pridaním smotany a na záver ju môžeme aj rozmixovať. Podávať ju možno s čerstvým chlebom alebo pečivom, do krémovej polievky môžeme pridať krutóny alebo opečené slnečnicové semienka.
Zdroj foto: shutterstock