Letné lečo s domácou klobásou

Letné lečo s domácou klobásou
Recept na dobrú chuť!
(Zdroj: shutterstock)

Lečo patrí k typickým letným jedlám a padne dobre ako ľahká večera i netradičné raňajky. Ak sa do neho pridá chutná domáca klobáska, neodolá jej ani ten najvyberavejší stravník. Milovníci leča by mali niekoľko pohárov určite zavariť, aby mali svoju pochúťku po ruke aj v zime.

Potrebujeme:

2 ks sladkej papriky

2 ks pikantnej papriky

4-5 ks veľkých paradajok

2 ks veľkých cibúľ

2 nožičky domácej klobásy

6 vajec

podlá chuti korenie štyroch farieb

soľ

1 PL bravčovej masti

1 KL mletej sladkej papriky

Postup:

V hrnci roztopíme masť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a papriku Prikryjeme a dusíme tak 10 až 13 minút. Musí ostať sklovitá. Hrniec odstavíme a pridáme mletú papriku, dobre premiešame a pridáme nakrájané paradajky. Dusíme na ohni bez pokrievky, postupne pridáme nakrájanú klobásu.

Okoreníme a osolíme podľa vlastnej chute. Dusíme, kým sa nevyparí väčšina tekutiny zo zeleniny. Vajcia premiešame v miske a vlejeme k zelenine. Miešame do stuhnutia, podľa chuti osolíme.

Náš tip:

Ideálnou prílohou je čerstvý peceň chleba, napríklad domáceho. K leču však môžete uvariť aj zemiaky. Pokrm možno pripraviť aj bez pikantných paprík, bude šetrnejší pre žalúdok. Klobásku môžete nahradiť v recepte aj slaninou a do zeleniny môžete pridať aj cuketu, baklažán alebo koreniny podľa chuti.


Zdroj foto: shutterstock

Recepty

Socialne siete