Maková pochúťka obratom ruky

Recept na dobrú chuť!
(Zdroj: Shutterstock)

Ak patríte k milovníkom maku, mali by ste vyskúšať tento sladký recept. Koláč je jednoduchý, ale svojou príjemnou chuťou uspokojí každého maškrtníka. Hodí sa do každej ročnej doby, stačí si už len pripraviť šálku chutného čaju alebo poobednú kávičku.

Potrebujeme:
1 hrnček (300 ml) kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
4 vajec
1⁄2 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček maku
1 prášok do pečiva
1 hotovú čokoládovú polevu
Džem podľa chuti

Postup:
Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme do svetlej peny. V závere krátko prišľaháme olej.  V miske vymiešame nemletý mak s múkou a práškom do pečiva. K vaječnej hmote pri najnižších otáčkach robota striedavo primiešame  vlažné mlieko a sypké ingrediencie.
Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme pri teplote cca 185 °C cca 30 minút. Ešte teplý koláč natrieme vrstvou džemu s výraznejšou chuťou a potom polejeme polevou.

Jednoduchá maková pochúťka.
Jednoduchá maková pochúťka.
(Zdroj: Shutterstock)

Náš tip:
Kravské mlieko v recepte je možné nahradiť aj rastlinnými mliekami. Koláč je chutný aj bez polevy, len posypaný práškovým cukrom alebo si môžete pochúťku ozdobiť šľahačkou, zaváranými višňami alebo bobuľovým ovocím. Ak cesto rozdelíte do malých košíčkov, môžete ho pripraviť ako muffiny.


Zdroj foto: Shutterstock

Recepty

Socialne siete