Rebarborová panna cotta s ovocím

Rebarborová panna cotta s ovocím
Recept na dobrú chuť!
(Zdroj: shutterstock)

Rebarbora chutí vynikajúco nielen v pečených múčnikoch, možno z nej totiž pripraviť aj ľahkú letnú pochúťku, ktorá zaručene osvieži. Nechajte sa inšpirovať klasickým talianskym dezertom – panna cottou a ozvláštnite ju pomarančmi alebo ovocím podľa svojej fantázie.

Potrebujeme:

350 ml plnotučného mlieka

100 g kryštálového cukru

1/2 balíčka práškovej želatíny (10 g )

50 ml vody

250 ml smotany na šľahanie

2 KL vanilkového extraktu

200 g rebarbory

100 g trstinového cukru

Trochu pomarančovej kôry

150 ml čerstvej pomarančovej šťavy

1 PL kukuričného škrobu

2 PL vody

Postup:

Najprv pripravíme panna cottu. V panvici zahrejeme čerstvé mlieko s cukrom. Mlieko nevaríme, iba zahrievame na miernom plameni, kým sa neroztopí cukor. Medzitým v malej miske rozsypeme práškovú želatínu na hladinu vlažnej vody (50 ml) a necháme napučať. Napučanú želatínu rozmiešame v horúcom mlieku a panvicu odstavíme z plameňa.

Potom do zmesi zamiešame smotanu, vanilkový extrakt a hotovú zmes rozlejeme do štyroch pohárov, ktoré uložíme do chladu aspoň na 6 hodín.

Stonky rebarbory pokrájame na 2 cm kúsky a vložíme ich do panvice. V miske rozmiešame jemný škrob s vodou a ten spolu s pomarančovou šťavou varíme približne 2 minúty spolu s rebarborou. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladenú panna cottu ozdobíme pomarančovou rebarborou a môžeme servírovať.

Náš tip:

Pomaranče môžeme nahradiť jahodami, ktoré sú typickým ovocím, ktoré sa výborne dajú kombinovať s rebarborou. Použiť však môžete akékoľvek sladké ovocie, namiesto ovocnej šťavy môžete v recepte použiť aj ovocný džús.


Zdroj foto: shutterstock

Recepty

Socialne siete