Ak sa vám už zunovalo kuracie mäso na klasické spôsoby, vyskúšajte ho na ázijský spôsob. Zdravý a chutný recept nezaberie veľa času a dokonca si nevyžaduje ani mnoho exotických prísad. Pridajte svoju obľúbenú zeleninu a vaše kuchárske umenie si bude pochvaľovať celá rodina.
Potrebujeme:
300 g kuracieho mäsa
Na marinádu:
1 ČL sezamového oleja
1/2 ČL cukru
1 PL svetlej sójovej omáčky
1 vajce
Na cestíčko na obaľovanie:
5 PL škrobu (Maizeny)
1 bielok
1/4 ČL soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia
2-3 PL sezamových semienok
olej
Na omáčku:
1 PL paradajkového pretlaku
4 PL ryžového octu
4 PL hnedého cukru
1 PL svetlej sójovej omáčky
1 PL tmavej sójovej omáčky
Zelenina:
1/2 cibule
1 papriku
3 cm čerstvého zázvoru
2-3 strúčky cesnaku
200 g (konzerva) ananásu
Postup:
Kura najprv marinujeme. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, pridáme nakrájané mäso a necháme aspoň 30 minút postáť. Pripravíme cesto na obaľovanie. Ak je husté môžeme pridať 2-3 lyžice studenej vody.
Očistíme a nakrájame zeleninu. Marinované kuracie kúsky obalíme v cestíčku a smažíme na horúcom oleji. Mäso by sa nemalo dotýkať, aby sa nelepilo dokopy. Hotové vyberieme a dáme osušiť na papierové servítky.
Pripravíme omáčku na zaliatie. Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Nakrájanú zeleninu postupne opečieme na rozpálenom oleji, 1-2 minúty. Zalejeme omáčkou. Prudko privedieme do varu a hneď stíšime na slabý oheň. Necháme chvíľu pobublávať až do zhustnutia. Vložíme kuracie kúsky. Premiešame a hotovo. Podávame s ryžou. Môže sa posypať čerstvým koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Náš tip:
Do receptu môžeme použiť i iné druhy zeleniny, klasickú cibuľu možno nahradiť červenou a konzervovaný ananás čerstvým podľa sezóny. Okrem ryže môžete kura podávať aj so sklenenými rezancami, ktoré krátko opečiete.
Zdroj foto: shutterstock