Chcete si poriadne pochutiť a rozvoňať celú domácnosť? Skúste pripraviť trhané bravčové mäso, ktoré môžete podávať ako báječnú pochúťku samostatne alebo ku šalátom či dokonca do žemle.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Olej
3 PL kečupu
1 PL horčice
Soľ
Mleté čierne korenie
Mletú rascu
Bobkový list
Mletá červená paprika
Mletá údená paprika
1/2 ČL hnedého cukru
Worčesterskú omáčku
Postup:
Deň vopred mäso marinujeme v zmesi oleja, worčestru, kečupu, horčice, soli, mletého čierneho korenia, rasce, bobkového listu, papriky a hnedého cukru. Na druhý deň ho hodinu pred prípravou vyberieme z chladu, aby sa ohrialo.
Následne opečieme z každej strany na panvici. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme na polovicu nakrájanú cibuľu a restujeme. Následne pridáme cesnak nakrájaný na kolieska a po chvíli zalejeme vodou. Mäso pred pečením potrieme marinádou, ktorá ostala a zvyšok nalejeme do pekáča. Dochutíme korením a soľou a pečieme zhruba 3,5 hodiny na 130 °C bez otvárania rúry.
Náš tip:
Trhané pečené mäso môžeme podávať s nakladanou zeleninou, štipľavými omáčkami alebo ho použijeme do žemle či do zeleninových šalátov. Výborne chutí za tepla i za studena.
Zdroj foto: shutterstock