Trhané bravčové mäso

Trhané bravčové mäso
Recept na Dobrú chuť!
(Zdroj: shutterstock)

Chcete si poriadne pochutiť a rozvoňať celú domácnosť? Skúste pripraviť trhané bravčové mäso, ktoré môžete podávať ako báječnú pochúťku samostatne alebo ku šalátom či dokonca do žemle.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky bez kosti

1 červená cibuľa

2 strúčiky cesnaku

Olej

3 PL kečupu

1 PL horčice

Soľ

Mleté čierne korenie

Mletú rascu

Bobkový list

Mletá červená paprika

Mletá údená paprika

1/2 ČL hnedého cukru

Worčesterskú omáčku

Postup:

Deň vopred mäso marinujeme v zmesi oleja, worčestru, kečupu, horčice, soli, mletého čierneho korenia, rasce, bobkového listu, papriky a hnedého cukru. Na druhý deň ho hodinu pred prípravou vyberieme z chladu, aby sa ohrialo.

Následne opečieme z každej strany na panvici. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme na polovicu nakrájanú cibuľu a restujeme. Následne pridáme cesnak nakrájaný na kolieska a po chvíli zalejeme vodou. Mäso pred pečením potrieme marinádou, ktorá ostala a zvyšok nalejeme do pekáča. Dochutíme korením a soľou a pečieme zhruba 3,5 hodiny na 130 °C bez otvárania rúry.

Náš tip:

Trhané pečené mäso môžeme podávať s nakladanou zeleninou, štipľavými omáčkami alebo ho použijeme do žemle či do zeleninových šalátov. Výborne chutí za tepla i za studena.


Zdroj foto: shutterstock

Recepty

Socialne siete