Zavarte si orechy

Zavarte si orechy
Recept na dobrú chuť!
(Zdroj: shutterstock)

Poznáte ten pocit, keď sa tešíte na pečenie s chutnými vlašskými orechmi a potom zistíte, že vám v špajze stuchli? Ak chcete mať po ruke neustále čerstvé orechy, vyskúšajte trik, ktorý ich udrží dokonalé aj niekoľko sezón.

Potrebujeme:

Vlašské orechy

Sklenené nádoby na zaváranie

Postup:

Vlašské orechy čo najskôr vylúpeme a očistíme. Skontrolujeme, či sú čerstvé. Následne dôkladne umyjeme poháre na zaváranie, rovnako aj ich viečka. Všetko necháme dôkladne vysušiť.

Do pohárov nasypeme orechy po vrch. Zatvoríme viečkom. Vložíme do hrnca, do polovice výšky pohárov nalejeme vodu a dáme na sporák. Od momentu, kedy voda začne vrieť varíme asi 5 minút. Keďže sú poháre ľahké, dobre ich v hrnci upevnite, aby sa neprevrátili. Poháre vyberte za horúca a nechajte postupne vychladnúť do nasledujúceho dňa. Po otvorení budú orechy čerstvé ako v deň, keď ste ich nazbierali.

Náš tip:

Ak máte vlastné orechy, môžete ich zavariť a darovať. Orechy v nádobách vydržia aj niekoľko rokov a budú chránené pred prachom, plesňami či zatuchnutím.


Zdroj foto: shutterstock

Recepty

Socialne siete